onsdag 7 januari 2009

Gästbloggat.



Nina har lånat ut några ord till Monkeybiz och gästbloggat. Inlägget handlar om ordet nämligen och går att läsa här.
Nina tackar på det allra ödmjukaste sättet för förfrågan. Tack, tack och tacktack.

//Nina

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det e min Copy det, duktig som tusan!

The Girls Of Florida sa...

Vero: Tack på det ödmjuka sättet till dig också.

Anonym sa...

Det finns massor av ord som är totalt meningslösa, men "nämligen" hör absolut inte till dem. För att ta ett exempel från er egen blogg:

"Det fanns en pott på ett antal dollar men det behövde vi inte bry oss så mycket om. Vi skulle nämligen bara köpa EN bild för högst 5 dollar."

Här visar ordet att den andra meningen är en förklaring till den första. Nog hade det blivit otydligare utan?

The Girls Of Florida sa...

Fredrik: Oj det gamla inlägget minsann. Trots mitt hat mot nämligen så kan det uppenbarligen slinka in någongång. Det kan också vara Helena som skrev just det inlägget. Hon har inget uttalat hat mot ordet.
Hur som helst. Jag hävdar fortfarande bestämt att nämligen inte är ett skönt ord. Men det går att använda.
Just den meningen du tog upp skulle lika gärna kunna vara "Meningen var att vi skulle köpa en bild för högst 5 dollar". Eller något liknande.
Fredrik, känn dig fri att skvätta runt med nämligen, jag ska inte hindra dig. Däremot kommer jag inte älska dig för det ;)

Anonym sa...

Tycker faktiskt att det är ett ganska behagligt ord. Särskilt om man hoppar över g:et och uttalar det "nämlien". Känns mjukt och skönt på tungan. Smaka ordentligt på ordet, så kanske du också kommer till insikt. :-)

The Girls Of Florida sa...

Fredrik: Med eller utan g. Jag kommer aldrig komma till samma insikt som du. Hävdar fortfarande att det är amatörernas ord.