onsdag 25 februari 2009

Arlasagan del 4.



Det viktiga är, läste han högt innantill för dom andra, att man får rätt sammansatt kost, att man äter mer bröd, grönsaker och frukt bl a och att man minskar på fett och socker.

I ett hörn satt Funderingen och log. Och Plikten som hade lyssnat uppmärksammat beslöt sig för att ta det lite lugnare. Åtminstone över sommaren. Och knallade faktiskt med själv när Anna Sofia Magdalena packade en stor matsäckskorg och tog med sig alla barnen för att gå och bada. Till stor förundran för alla som såg dom och inte kunde begripa hur Anna Sofia Magdalena hade tid att umgås med sin familj också.


Och i hela Storkommunen spred sig ryktet om Niklassons enkla sommarvanor. Man diskuterad för och emot. De Gamle i backstugorna och i kommunens nya pensionärshem talade om ”en underlig tingens ordning” och när Herrklubben sammanträdde på Stadshotellet mumlade en del farbröder om ”emancipationens avigsidor”.

Men så gjorde Den Stora Tidningen ett reportage hos Niklassons. Och när alla läsarna fick klart för sig att Anna Sofia Magdalena ingalunda tyckte illa om lagad mat utan bara ville göra det lite enklare för sig ibland, så var lugnet återställt.


Som genom ett trollslag förvandlades Arla till Socialstyrelsen. Inte ett dugg roligt men vi kan nu dra en suck av lättnad. Det verkar ordna sig för familjen Niklasson. I morgon kommer del 5 som också är sista delen.
//Nina

Inga kommentarer: